TRADUCTOR

jueves, 6 de marzo de 2014

Situació Històrica SOCIALS

SITUACIÓ HISTÒRICA

SITUACIÓ HISTÒRICA


EPOCA: 1066- Edat Mitjana

DIVISIÓ D'EUROPA OCC/OR: El occidental anava des de tota la costa del atlantic fins una mes enlla de Roma, al talo de la bota d'Itàlia. I el oriental anava des de la bota d'Itàlia fins al final del mar negre i fins a la part del sud dÀsia.
 
NORMANDS: "Homes del nod" van ser un poble que emergi durant la primera meitat del Segle X a la zona de la Normandia, fruit de la unió entre conqueridors d'origen viking amb la població local. Estaven organitzats en tribus i tenen una agricultura i una ramaderia molt primitives, pero eren experts navegants, construin lleugers i resistents vaixells.
 
BATALLA DE HASTINGS: Va ser la batalla on es van enfrentar els Normans, amb Guillem davant, contra els Anglo-saxons, amb Harold com a cap. Van guanyar els Normans. Va tenir lloc el 14 d'octubre de 1066, a Hatings, aprop de Londres.
 
GUILLEM, DUC DE NORMANDIA: (1027-1028 9, de setembre) mes conegut amb el nom de Guillem el Conqueridor, va ser Duc de Normandia des de 1035 i esdevingué rei d'Anglaterra després de liderar-ne la conquesta l'any 1066, explusant la dinastia saxona de Wessex i implantant la dinastia Normanda.
 
HAROLD, REI D'ANGLATERRA: (1022.-14 d'octubre de 1066) Va ser el darrer rei anglosaxó d'Anglaterra al segle XI. Fill gran de Godwin de Wessex, va trair a Guillem de Normandia, doncs tot i haver-li jurat bassallatge es va decidir, i es va proclamar rei.
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario